ua en ru

Україна уклала сім міжурядових та шість міжвідомчих угод про співробітництво у транскордонних водах

Україна уклала сім міжурядових та шість міжвідомчих угод про співробітництво на транскордонних водах в рамках міжнародної конференції по водному співробітництву, яка відбулася 20-21 серпня 2013 р. в Душанбе. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков, передає кореспондент РБК-Україна.

"Урядом України укладено сім міжурядових угод про співробітництво на транскордонних водах з усіма сусідніми країнами: Польща, Росія, Білорусь, Угорщина, Словаччина, Румунія та Молдова, та шість міжвідомчих угод про співробітництво у галузі водного господарства: із Єгиптом, Китаєм, Йорданією, Тунісом, Марокко та Сирію", - повідомив Проскуряков.

За його словами, головною метою співпраці є розвиток взаємовигідного співробітництва.

"Найяскравішим прикладом нашого транскордонного співробітництва є спілкування з нашими угорськими колегами, враховуючи навіть ту зиму, яку ми пережили, особливо кінець березня, ми пам'ятаємо, який випав рівень снігу і що давно такого не було. Закарпаття пережило паводок нормально, без якихось ускладнень, були нормальні природні процеси, але не було ніяких катастроф і катаклізмів", - заявив Проскуряков.