ua en ru

Нардепи пропонують ВР звільнити Горбаля, Клюєва та Колеснікова з ради НБУ

Народні депутати Україні з фракції "Свобода" Олексій Кайда, з фракції Партії регіонів Олександр Риженков та позафракційний Олег Ляшко пропонують Верховній Раді України звільнити членів ради Національного банку України.

Народні депутати Україні з фракції "Свобода" Олексій Кайда, з фракції Партії регіонів Олександр Риженков та позафракційний Олег Ляшко пропонують Верховній Раді України звільнити 6 членів ради Національного банку України. Про це йдеться в проекті постанови № 4425 "Про звільнення членів ради Національного банку України", текст якого розміщений на сайті парламенту.

Зокрема, згідно з документом, депутати пропонують звільнити наступних членів ради НБУ у зв'язку з закінченням строку їх повноважень: Михайла Гончарова, Василя Горбаля, Сергія Клюєва, Бориса Колеснікова, Петра Порошенка та Ігоря Прасолова.

У пояснювальній записці зазначається, що Верховна Рада України призначає половину складу ради НБУ. Строк повноважень членів Ради Національного банку України - 7 років.

"Постановою Верховної Ради України № 560-V від 11 січня 2007 р. було призначено шістьох членів ради Національного банку України, строк повноважень яких закінчився 11 січня 2014 р. З урахуванням викладеного Верховна Рада України має прийняти постанову про звільнення членів ради Національного банку України на підставі закінчення строку їх повноважень", - йдеться у пояснювальній записці.