ua en ru

На Чорнобильській АЕС починається введення в експлуатацію нової вентиляційної труби над об'єктом "Укриття"

Державна інспекція ядерного регулювання України видав ДСП Чорнобильська АЕС окремий дозвіл на здійснення робіт з введення в експлуатацію нової вентиляційної труби (НВТ) II черги ЧАЕС. Про це йдеться в релізі "Росатому".

Підрядником зведення нової вентиляційної труби за результатами міжнародного тендеру в 2010 р. був визначений російсько-український консорціум на чолі з підприємством Держкорпорації "Росатом" - ЗАТ "Атомстройекспорт".

Будівництво НВТ обгрунтовано проектом зведення нового безпечного конфайнмента (НБК) - захисної споруди, призначеного для підвищення екологічної безпеки об'єкта "Укриття".

Нова вентиляційна труба побудована у зв'язку з тим, що існуюча труба ВТ-2 заважає насуву НБК в проектне положення. Також передбачається часткова реконструкція і модернізація існуючих систем вентиляції та радіаційного контролю.

Введення нової вентиляційної труби в експлуатацію забезпечить стабільність функціонування об'єкта "Укриття" та споживачів блоку № 3, де розташовуються сховища рідких і твердих радіоактивних відходів.