ua en ru

МВС вилучили з незаконного обігу 730 т засобів захисту рослин на 93 млн грн

Співробітники державної служби боротьби з економічною злочинністю (ДСБЕЗ) МВС України спільно з представниками Держветфітослужби з початку серпня 2013 р. перевірили майже півтисячі складських приміщень, в яких зберігаються пестициди і агрохімікати, а також більше 800 місць реалізації такої продукції.

Співробітники державної служби боротьби з економічною злочинністю (ДСБЕЗ) МВС України спільно з представниками Держветфітослужби з початку серпня 2013 р. перевірили майже півтисячі складських приміщень, в яких зберігаються пестициди і агрохімікати, а також більше 800 місць реалізації такої продукції. Про це повідомляє прес-служба МВС.

"З незаконного обігу вилучено 730 тонн засобів захисту рослин на загальну суму 93 млн грн, а на розгляд до центральних органів виконавчої влади направлено 102 подання на скасування ліцензій паспортів складських приміщень тих суб'єктів господарювання, які, діючи на ринку засобів захисту рослин, грубо порушують законодавство", - заявив заступник начальника департаменту ДСБЕЗ Олег Золотоноша.

За його словами, на території Донецької, Запорізької та Київської областей виявлено три нелегальних цеху по виробництву небезпечного контрафакту. Надалі підробки розходилися по сільським господарствам різних регіонів.