ua en ru

Мінрегіон завтра направить Кабміну план заходів з попередження аварій на Бортницькій станції аерації

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон) завтра має намір направити на розгляд уряду проект розпорядження Кабінету міністрів України "Про затвердження плану першочергових заходів з попередження аварійних ситуацій техногенного характеру на Бортницькій станції аерації м. Київ". 

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон) завтра має намір направити на розгляд уряду проект розпорядження Кабінету міністрів України "Про затвердження плану першочергових заходів з попередження аварійних ситуацій техногенного характеру на Бортницькій станції аерації м. Київ". Про це повідомив т.в.о. міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Григорій Семчук, передає прес-служба міністерства.

"Зволікати з підготовкою плану заходів, а тим більше з його виконанням, ніхто не має права. В центрі уваги - безпека і комфорт кожного мешканця столиці", - сказав Семчук.

Він висловив сподівання, що зацікавлені центральні органи виконавчої влади дослухаються до Мінрегіону, і до завтрашнього дня визначаться зі своєю позицією щодо проекту документу.

Раніше повідомлялося, що Мінрегіон пропонує виділити 40 млн грн на Бортницьку станції аерації.10 млн грн пропонується виділити на реконструкцію споруд першої черги Бортницької станції аерації, зокрема, насосної станції першого підйому, а 30 млн грн - на реконструкцію дамб мулових полів № 1 і № 2,

Бортницька станція аерації - це комплекс інженерних споруд, обладнання та комунікацій, призначений для повної біологічної очистки стічних вод Києва та обробки затриманих забруднень. На станції проходять очистку всі побутові стічні води, а також стоки промислових підприємств після попередньої їх очистки на самих підприємствах.

Раніше голова КМДА Олександр Попов заявляв, що на реконструкцію Бортницької станції аерації необхідно близько 1 млрд дол. На думку прем'єр-міністра України Миколи Азарова, на реконструкцію Бортницької станції аерації потрібно кілька років і близько 100 млн грн. Чиновники в КМДА також заявляли, що київській владі необхідно 16 млн грн на заміну обладнання на Бортницькій станції аерації.