ua en ru

Мінприроди отримало 180 млн грн на поліпшення екологічного стану Харківської, Луганської та Донецької обл

Міністерство екології та природних ресурсів України отримало 180 млн грн на покращення екологічного стану на території Харківської, Луганської та Донецької областей.

Міністерство екології та природних ресурсів України отримало 180 млн грн на покращення екологічного стану на території Харківської, Луганської та Донецької областей. Про це на брифінгу заявив в.о. міністра екології Олег Проскуряков, передає його прес-служба.

Вперше за час незалежності України на рішення проблеми здійснення заходів, спрямованих на оздоровлення басейну річки Сіверський Донець та поліпшення екологічного стану на території Харківської, Луганської та Донецької областей виділено 180 млн грн", - зазначив Проскуряков.

Він підкреслив, що в 2014 р. передбачено вивезення та знешкодження залишків непридатних до використання пестицидів і тари від них, а також продовження роботи з рекультивації вже існуючих полігонів твердих побутових відходів та будівництво нових полігонів і комплексів з їх переробки.

За словами в.о. міністра, протягом 2014 р. буде продовжена робота над створенням нових і розширення існуючих об'єктів природно-заповідного фонду, створення мережі центрів по відновленню особливо цінних видів тварин: бурого ведмедя (Закарпатська область), зубра (Чернівецька область), глушця (Івано-Франківська область), коня-тарпана (Львівська область), бабака (Харківська область).

"Також у цьому році планується виділити кошти в сумі 21 млн грн для проведення комплексного еколого-геологічного моніторингу на території Калуського гірничопромислового району Івано-Франківської області і для завершення робіт з проведення моніторингу та розробки плану заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що виникла на території Домбровського кар'єру ДП "Калійний завод" ВАТ "Оріана", - зазначив Проскуряков.