ua en ru

Київрада 2 жовтня звернеться до Верховної Ради з проханням затвердити межі Києва

Київська міська рада на пленарному 2 жовтня 2013 р. планує звернутись до Верховної Ради України з проханням затвердити межі Києва. Про це повідомив голова постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики, голова Партії Зелених України (ПЗУ) Денис Москаль, інформує прес-служба ПЗУ.

"Як голова екологічної комісії я вважаю, що Київська міська рада має вжити усіх вичерпних заходів для збереження Біличанського лісу і захисту території столиці від посягань селищних рад Коцюбинського і Гостомеля. Це питання можна вирішити шляхом затвердження меж Києва", - підкреслив Москаль.

Депутат нагадав, що Київська міська рада прийняла рішення про погодження проекту землеустрою щодо встановлення та зміни межі м. Києва ще у лютому 2013 р. Згідно з документом, площа столиці становить 84,9 тис. га.

Москаль зазначив, що Коцюбинська селищна рада намагається включити до площі селища понад 4 тис. га території Києва. Також Коцюбинською та Гостомельською селищними радами всупереч законодавству уже відчужено у приватну власність майже 600 земельних ділянок загальною площею близько 100 га на території унікального Біличанського лісу.

У Верховній Раді створено міжфракційне об'єднання "За збереження Біличанського лісу", до складу якого увійшли близько 50 депутатів з різних політичних сил.