ua en ru

Кабмін дозволив скидання надлишків зворотних вод у річку Інгулець з 1 листопада по 1 березня

Кабінет міністрів України дозволив скидання надлишків зворотних вод у р. Інгулець у період з 1 листопада 2014 р. по 1 березня 2015 р.

Кабінет міністрів України дозволив скидання надлишків зворотних вод у р. Інгулець у період з 1 листопада 2014 р. по 1 березня 2015 р. Про це йдеться в розпорядженні уряду № 1035-р від 22 жовтня 2014 р.

"З метою запобігання виникненню аварійної ситуації на гідротехнічних спорудах Криворізького басейну дозволити скидання із ставка-накопичувача надлишків зворотних вод у р. Інгулець у період з 1 листопада 2014 р. по 1 березня 2015 р. згідно регламенту скидання надлишків зворотних вод гірничорудних підприємств Кривбасу в 2014-2015 рр.", - йдеться в документі.

У перелік підприємств, яким належить здійснювати оплату робіт з розроблення регламентів скидання надлишків зворотних вод та промивання русла і екологічного оздоровлення р. Інгульця, входять: ПАТ "Криворізький залізорудний комбінат", ПАТ "Євраз Суха Балка", ПАТ "Арселорміттал Кривий Ріг" та ПАТ "Центральний гірничо-збагачувальний комбінат".

Відповідальність за дотримання вимог зазначеного регламенту Кабмін поклав на Міністерство промислової політики, контроль за їх виконанням - на Державну екологічну інспекцію, Державне агентство рибного господарства.

Крім того, уряд доручив Державному агентству водних ресурсів розробити і затвердити на підставі гідрологічного прогнозу щодо весняної повені у 2015 р. в басейні р. Інгулець регламент промивання русла і екологічного оздоровлення зазначеної річки з розподілом відповідальності за його виконання.

Нагадаємо, в 2013 р. Кабмін також дозволив скидання із ставка-накопичувача надлишків зворотних вод у р. Інгулець. Тоді було скинуто у річку 12,7 млн куб. м води.