ua en ru

З України в 2013 р. було вивезено 8 тис. тонн токсичних речовин

З України в 2013 р. було вивезено 8 тис. тонн гексахлообензола.

З України в 2013 р. було вивезено 8 тис. тонн гексахлообензола. Про це на виїзному засіданні міжвідомчої комісії заявив міністр екології і природних ресурсів України Олег Проскуряков, передає його прес-служба.

"У 2013 р. було вивезено 8 тисяч тонн гексахлорбензолу на знешкодження за межі країни", - повідомив Проскуряков.

За його словами, зараз проводяться дослідження, які мають це підтвердити.

Інститутом геохімії на полігоні відібрано 14 проб і відправлено на дослідження, результати яких будуть в січні - початку лютого.

Зазначимо, за даними фірми "С. В. Груп Консорт Лтд", до кінця листопада 2013 р. з полігону під Калушем (Івано-Франківська обл.) вивезли 3 248 тис. тонн гексахлорбензолу, вони занурені в порту Іллічівськ і відправлені до Великобританії. У компанії також додали, що буде ще одна відвантаження на цей завод, і ще близько 3 тис. тонн відправлять у Францію.

Нагадаємо, що на заплановане вивезення сумішей отрутохімікатів за кордон до кінця 2013 р. урядом було виділено 280 млн грн.

Крім того, 140 млн грн було виділено на вивезення за кордон отрутохімікатів з Домбровського кар'єру, 6 млн грн на моніторинг Калуського гірничо-промислового району, 2 млн грн - на пілотні роботи по установці завіси північного борту кар'єру.