ua en ru

Екологія Маріуполя буде і далі буде поліпшуватися, - "Метінвест"

У Маріуполі 4 листопада відбувся мітинг, який пройшов під девізом «Разом ми зробимо більше!». Він відбувся рівно рік з дня відомого екологічного мітингу, після якого був налагоджений постійний діалог Групи "Метінвест" з громадою Маріуполя.

"Завдання, які ставлять мер міста, міська рада, та програма, отрабатываемая Групою "Метінвест", сприяють тому, щоб зробити наше місто кращим і чистішим. Я вважаю, що сьогодні екологія в місті така, якої не було за всі роки радянської влади і за 20 років незалежності України. Я думаю, екологія і далі буде поліпшуватися. Керівництво "Метінвесту" і головним акціонером Рінатом Леонідовичем Ахметовим все робиться, щоб у нашому місті був нормальний психологічний клімат, щоб місто справді стало краще. Будемо продовжувати роботу, думати, створювати нові робочі місця і робити Маріуполь одним з найкрасивіших в Україні", - заявив почесний президент ММК ім.ілліча Володимир Бойко.

За словами координатора Центру регіонального екологічного взаємодії ТОВ "Метінвест холдинг" Олександр Філоненко, в основу стратегії поліпшення екологічної ситуації в Маріуполі, лягли три основні принципи - закриття на меткомбінатах старого виробництва, модернізація та виконання природоохоронних заходів. Закриття трьох коксових батарей і аглофабрики "Азовсталі" - було непростим рішенням для "Метінвесту", але компанія свідомо пішла на цей крок, усвідомлюючи всю відповідальність перед мешканцями міста.

У генеральному прибиранні Маріуполя, крім жителів міста, взяли участь близько 200 працівників комбінатів імені Ілліча та "Азовсталі". Спільними зусиллями було прибрано від сміття майже 11 тис. квадратних метрів.

"Буквально рік тому на цій площі відбувся мітинг, на якому виступали за поліпшення екології в місті. Сьогодні повітря в Маріуполі став на порядок чистіше. Це визнають всі - фахівці екологи, металурги і активісти" - сказав у своєму виступі координатор Центру регіонального екологічного взаємодії ТОВ "Метінвест холдинг" Олександр Філоненко.

Нагадаємо, завдяки виконанню природоохоронних заходів на "Азовсталі" вже до кінця цього року комбінат має намір досягти зниження шкідливих викидів в атмосферу на 48%. В реалізацію наміченого в цьому році заплановано вкласти 165 млн грн. У наступному році буде реалізований новий масштабний проект - глобальна модернізація доменної печі №4 з повною реконструкцією очисних споруд. Роботи на домні № 4 вже почалися. На комбінаті імені Ілліча запланована реконструкція пилогазоочисних споруд аглофабрики. Загальний бюджет проекту складає близько 300 млн дол. Через сім років буде запущено нове агломераційне виробництво, яке стане набагато більш безпечним для екології міста.