ua en ru

Екологічні показники бурової площадки в Харківській обл. відповідають нормам України, - Shell

Екологічні показники бурової площадки свердловини "Біляївська-400" в Харківській обл. на етапі буріння відповідають Державним санітарним правилам і нормам України. 

Екологічні показники бурової площадки свердловини "Біляївська-400" в Харківській обл. на етапі буріння відповідають Державним санітарним правилам і нормам України. Про це йдеться в результатах моніторингу, проведеного компанією Shell.

Згідно із заявою, вимірювання та відбір проб проводили фахівці Харківського обласного лабораторного центру Державної санітарно-епідеміологічної служби України та сертифікована лабораторія Харківського "Українського науково-дослідного інституту з розробки та впровадження комунальних програм та проектів".

Наступна стадія моніторингу запланована на етапі проведення інтенсифікації свердловини.

Читайте також: В Україні можуть бути виставлені на конкурс Слобожанська і Фороська нафтогазові площі, - Проскуряков

Нагадаємо, в 2012 р. відбулися три конкурси на укладення УРП. Переможцем конкурсу на розробку Олеської ділянки стала американська Chevron, Юзівської - англо-голландська Shell, Скіфського - консорціум на чолі з американською ExxonMobil (40%, оператор), Shell (35%), австрійської OMV в особі румунської "дочки" Petrom (15%) та НАК "Надра України" (10%). Першою підписала угоду Shell. Компанії також вдалося отримати безпрецедентні податкові пільги.

Shell працює в Україні з 1992 р. і веде діяльність за напрямами розвідки вуглеводнів, постачання природного газу, маркетингу паливно-мастильних матеріалів та експлуатації мережі АЗС. В українських компаніях Shell працює близько 2000 чоловік.