ua en ru

Турчинов збільшив межі національного парку "Голосіївський" на 6462,62 га

В.о. Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов збільшив межі національного природного парку "Голосіївський" на 6462,62 га

В.о. Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов збільшив межі національного природного парку "Голосіївський" на 6462,62 га. Про це йдеться в указі Президента України № 446/2014.

"З метою збереження цінних природних та історико-культурних комплексів і об'єктів міста Києва, відповідно до статті 53 Закону України "Про природно-заповідний фонд України" та статті 112 Конституції України постановляю: змінити межі національного природного парку "Голосіївський" шляхом розширення його території на 6462,62 газа рахунок земель Київського комунального об'єднання зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста "Київзеленбуд", що включаються до складу національного природного парку "Голосіївський" без вилучення у землекористувача", - йдеться в указі.

Також Турчинов доручив Кабінету міністрів передбачати під час розроблення проектів законів про державний бюджет України на відповідний рік кошти, необхідні для функціонування національного природного парку "Голосіївський" з урахуванням збільшення його території.